Sovrum makeover

För ett tag sedan gjorde jag ett inredningsförslag till en vän, för deras sovrum behövde en liten makeover. Önskemålet var att få till en varmare och mer ombonad känsla. Den gula färgen på väggarna skulle bort och istället valde vi en lugn och mer harmonisk färg i gråbeige. Vi valde samma färg som jag tidigare föreslagit till allrummet intill. Det är fint att binda ihop inredning och färger i rummen bredvid varandra. För att få till en ännu mysigare känsla i sovrummet föreslog jag en heltäckningsmatta.    

 

Så här såg det ut i deras sovrum innan förvandlingen

 

 

 

Så här såg moodboarden ut som jag gjorde. 

Jag ville få in en mörkare ton i inredningen med en varm behaglig färg på matta och väggfärg. Med enkla medel kan en inredning ändras ganska mycket. Mitt förslag var att byta ut de vita byråerna till svarta och enhetliga. Eftersom de var nöjda med den vita Malm byrån från Ikea, så valde vi 2 st i svart i olika höjder. Garderobsdörrarna var lite slitna och hade ett målat mönster på. Men istället för att köpa nya tyckte jag att dessa kunde återanvändas och lackeras i svart. Med nya handtag blev dörrarna som nya. Hyllan bakom sängen målades också i svart så att allt blev enhetligt. En rund spegel ovanför den ena byrån blev pricken över i liksom de viktiga växterna i fina krukor, svarta lampor och ljusstakar mm.  Jag föreslog hissgardiner i linnetyg, men eftersom de redan hade svarta rullgardiner används dessa tillsvidare. 

 

Så här blev resultatet 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *