Viktigt med växter i inredningen

Hej på er, 

Då var det fredag igen… och mitten av november redan. 

Tänkte skriva lite om hur viktigt det är med växter i inredningen. Gröna växter tillhör ju träelementet i Feng Shui, och alla 5 element bör ju finnas i inredningen. Men växter har många andra funktioner i hemmet och på arbetsplatsen. De gör att det känns mer ombonat, för in liv och ökar luftfuktigheten runt oss. Man har också upptäckt att växter på arbetsplatser och skolor är bra för hälsan och minskar sjukfrånvaro. På sjukhus har patienter tillfrisknat fortare tillsammans med ett minskat behov av smärtstillande mediciner när de har haft växter omkring sig. Fantastiskt eller hur?
De flesta växter suger åt sig toxiner, rensar upp och ökar syrehalten. Krukväxter producerar mest syre på dagarna, men orkidéer (bland annat)  jobbar även på natten. Orkidéer andas även romantik, så ställ gärna en eller två orkidéer i sovrummet.

Ha en härlig fredag,

Kram Annette

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *