Vårt hus före och efter

Tänkte visa några före och efter bilder på vårt hus som vi köpte för 15 år sedan. Ett renoveringsobjekt från 1910 med en hel del att ta tag i. Det var nog därför som många backade och inte var så intresserade av huset. Men vi gillade att det var ett projekt där vi kunde få huset som vi ville ha det. Vi bodde kvar i vår lägenhet under tiden vi renoverade, och jag var mammaledig, så jag kunde åka dit varje dag och se hur det gick, och hålla byggarna informerade om nästa steg och kolla så att det blev som vi ville.

Här ser ni hur huset ser ut idag och hur det såg ut då. Taket var vinrött och i dåligt skick, så vi var tvungna att byta hela plåttaket. Vi ville istället ha det i svart, tyckte det blev mycket snyggare. Men för detta fick vi söka bygglov eftersom huset är med i Helsingborgs bevarandeprogram. Fönstren ville vi också byta ut till vita, så bygglov även för detta krävdes.  

Här ser ni huset som det såg ut innan och så mycket granar och buskar som fanns på tomten. Vi tog ner det mesta, granar passar inte på en tomt som denna. Dessutom blev det otroligt mörkt inne i huset med stora granar som täckte fönstren.

Här ser ni ett fotografi på huset som det såg ut långt tidigare när tomten ännu inte var avstyckad. Då hade huset en stor trädgård med ett extra hus. Det är det enda som finns kvar på huset. Ritningar och andra underlag saknas tyvärr. 

Så här såg vårt badrum ut när vi tog över huset. Kanske inte ett kakel jag skulle valt precis. Eftersom det var en vattenläcka i väggen var vi tvungna att riva badrummet och bygga nytt. Synd eller hur? Hahaha. Vi valde neutrala färger, vitt och grått som står sig under många år. Än idag 15 år senare trivs vi lika bra med badrummet. Jag kanske hade valt någon vägg i mörkare ton idag, men samtidigt passar ju alla färger till vitt. Handdukar, matta, krukor och duschdraperi kan ju ändras efterhand som smaken varierar.  

 

 

 

Här har vi entrén idag. När vi köpte huset var detta lilla utrymme köket. Det insåg vi ganska snabbt att det måste vi ändra på. väldigt opraktiskt med lång väg till trädgården. Så sovrummet i andra delen av huset fick bli kök. Detta visade sig vara ett genidrag, vissa som tittat på huset hade inte kommit på den idén, men det är ju vi glada för.

 

 

 I det som var ett sovrum/gästrum tidigare gjorde vi ju kök. Vi öppnade upp dörrar ut mot trädgården och öppnade även upp till vardagsrummet. Det blev både mycket ljusare och fick en öppnare känsla.  Så härligt att bara kunna öppna upp dörrarna och gå ut i trädgården  

 

Så här såg rummet ut innan. Väggen med en söndrig tapet är väggen mot badrummet som var fuktskadad. Så det passade bra att ta tag i rummet ordentligt och att göra ett kök. 

Verandan fanns inte när vi flyttade in, den byggde vi efter ett par år. Vi ritade den och en snickare byggde så som vi ville ha den. Vi använder verandan otroligt mycket under vår, sommar och sensommar. En del fester har vi även haft här, den är guld värd, både användbar och mysig. 

 

Så här såg det ut när vi hade öppnat upp dörrarna från köket innan verandan var på plats. Även en uppställningsplats för bilar (asfalt) fanns utanför när vi köpte huset. Denna tog vi bort och anlade gräs istället. Bilarna har vi på gatan idag, vi tyckte trädgården kunde användas bättre än att ha bilar där. Som en veranda och en mysig trädgård. 

Här börjar verandan ta form….

Vårt vardagsrum har haft en del olika skepnader under årens lopp. Nu ser det ut så här, grå väggar och mörka inslag i inredningen.  

 

 

Så här såg rummet ut när vi köpte huset. Gult var kanske inte färgen jag önskade i ett vardagsrum precis. 

Sonen var bara 7 månader när vi flyttade in, så han följde med på mina besök under renoveringen. 

Finns fler rum att visa, men det kan jag lägga upp i ett annat inlägg. 

Nu ska jag fortsätta med en Feng Shui presentation som jag ska presentera senare i februari. 

Önskar er en fin onsdag!

Kram Annette


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *